Waarom moet je van jezelf houden ?

31-05-2019

Als van jezelf houden zo geweldig is, waarom kiezen we er dan altijd voor om juist het tegenovergestelde hiervan te doen? Wie kiest er nu voor om niet van zichzelf te houden? 

Ik kies ervoor om niet van mezelf te houden

Misschien heb je dit nooit meegemaakt, maar vaak is het zo dat we in een negatieve situatie of op een negatief moment de neiging hebben om op de tegenovergestelde manier te handelen dan we zouden moeten. Waarom doen we dat? Genieten we ervan om te lijden en pijn te hebben?

Simpel gezegd is dit een 'masochistische' manier om om te gaan met de dingen die ons pijn doen en is dit onze poging om even controle te hebben over de pijn.

"Houden van jezelf is het begin van een levenslange romance."

-Oscar Wilde-

Als je ervoor kiest om niet van jezelf te houden, dan doe je dit misschien omdat het makkelijker voor je is om anderen voor je te laten denken. Je denkt dat andere mensen belangrijk zijn, maar jij niet. Weet je waar deze gedachten uit voortkomen? Beperkende gevoelens en overtuigingen en angsten.

1. Excuses

Je hebt duizend-en-een redenen waarom je niet geliefd zou moeten worden: je verdient het niet, je bent niet belangrijk, je bent altijd het probleem (innerlijk verbod ) Dit soort excuusjes en nog vele meer weerhouden je ervan om van jezelf te houden en belemmeren ook anderen om van jou te houden. Hierdoor zak je langzaam weg in een toestand van ongelukkigheid.

2. Het vermijden van risico's

In eerste instantie lijkt het misschien positief om risico's uit de weg te gaan, maar juist het tegenovergestelde is waar!(innerlijk verbod ik mag het niet)

Het opbouwen van vriendschappen of een relatie uit de weg gaan omdat je het risico om afgewezen te worden wilt vermijden, telt niet als iets positiefs. Het nemen van risico's is een onderdeel van het leven. Wat namelijk als deze kans goed uitpakt? Wat nu als je er juist gelukkig van wordt?

3. Niet vooruitgaan

Vast blijven zitten, altijd op hetzelfde punt blijven, omdat je bang bent dat alles zal veranderen - dit is een angst die veel mensen ervaren. Stap uit je comfortzone! Je voelt je misschien veilig, maar je komt helemaal niet vooruit. We zijn voorbestemd om meer te vinden, om vooruit te gaan. Als er geen sprake is van vooruitgang, dan heeft ons leven minder nut. Hoe kan iemand nu gelukkig zijn met een nutteloos leven?

4. Een slachtoffer zijn

Het is niet alleen zo dat je niet van jezelf houdt, maar je geniet er ook nog eens van wanneer andere mensen medelijden met je hebben. Voel je jezelf beter door jezelf te zien als slachtoffer? Achter al die pijn die je probeert te voelen gaat een verborgen frustratie en een belangrijke angst schuil. Probeer in plaats van onder te duiken in de kwetsende woorden van anderen en hier op te teren te veranderen! Er zijn nog meer uitwegen, sluit jezelf dus niet af en blijf vooruitgaan!


5. Zelfmedelijden hebben

Nadat je er doelbewust voor hebt gekozen om niet van jezelf te houden, heb je ook nog eens medelijden met jezelf! (innerlijk verbod ik wil het niet )Dit dient als een vluchtroute, maar hoe lang kan dit zo door blijven gaan? De verandering, de gedachte om anders te zijn, zijn beangstigend voor je.

Je moet leren om die angst op de een of andere manier onder ogen te zien. Probeer jezelf niet meer te verstoppen! Ga niet op zoek naar een manier om te vluchten; keer om en kom datgene onder ogen waar je van wegrent. Nu is het moment.

6. Klagen en protesteren

Je verandert in een persoon die voortdurend over van alles loopt te klagen en overal tegenin gaat. Dit is interessant, Wanneer we bepaalde overtuigingen maar vaak genoeg herhalen zoals, 'het lukt mij niet', dan zorgt dit onbewust voor een programma waardoor wij bijvoorbeeld iets niet meer kunnen loslaten.  omdat je het continu herhaald wordt te een levens programma in je onder bewustzijn ). Dit lijk ironisch, vind je niet? Binnen BMR leren wij je  

7. Een braverik proberen te zijn

Je gaat terug in de tijd met het doel om te veranderen in die braverik die alle volwassenen om je heen vroeger altijd wilden dat je was. Maar perfectie bestaat niet; we maken allemaal voortdurend fouten en het is dus volkomen nutteloos om ernaar te streven om perfect te zijn. Wanneer je dit doet, wordt je niet volwassen, maar juist kinderachtiger, zelfbewuster Is dat werkelijk wat je wilt?

8. Niet je eigen leven leiden

Wie zal jouw leven leiden als jij het zelf niet doet? Aangezien je het idee hebt dat je het niet waard bent om gelukkig te zijn, ben je ook niet in staat om de teugels van je eigen leven in handen te nemen. Je weet niet hoe je je leven moet leiden of hoe je het aan moet pakken. Waar wacht je op? Begin je leven te leven.

9. Jouw leven is exclusief van jou. Pak het met beiden handen vast en geniet er ten volste van. Je hebt tenslotte maar één leven.


Als je jezelf na het lezen van dit artikel realiseert dat je niet van jezelf houdt, maak hier dan een einde aan. Los het probleem op! Er zit helemaal niets goeds aan verbonden, alleen frustratie, verdriet en heftige ongelukkigheid. Welke keuze ga je maken? 

Binnen de Body Mind Release methode heeft de BMR Methode de mogelijke innerlijke oorzaak van al onze levensklachten inclusief negatief denken volledig in kaart gebracht. Deze kunnen wij deze gericht voor jou uittesten. Vervolgens leren wij je jouw beperkende overtuigingen gericht en effectief los te laten en positieve gevoelens weer terughalen. Het logische effect is niet alleen dat jij vanzelf niet meer negatief denkt, maar ook dat je blijvend met hernieuwde levensenergie, innerlijke rust en een positieve mindset in het leven staat.  Dit beloven wij je!

Wil jij moeiteloos positief denken? Maak vandaag nog een afspraak Klik hier